Eenrichtingsverkeer in de Milsestraat in Haasrode.

Marc Merckx/ augustus 25, 2022

foto

De volgende twee weken verschijnt in het straatbeeld de signalisatie voor de 3 eenrichtingsstraten en 2 fietsstraten voor een veilige start van het nieuwe schooljaar.

Volgende straten worden in de loop van augustus eenrichting:

  1. de Beekstraat in Sint-Joris-Weert vanaf de spoorweg in de richting van en tot aan het kruispunt met de Kauwereelstraat ;
  2. de Brainestraat in Blanden vanaf de Onze-Lieve-Vrouwstraat in de richting van en tot aan het kruispunt met de Kloosterweg ;
  3. de Milsestraat in Haasrode vanaf de Blandenstraat in de richting van en tot aan de kerkplein.

Een proefperiode van zes maanden is nodig om meerdere tellingen uit te voeren, om verschillende situaties mee te maken (einde zomer, herfst, winter, schoolperiode, vakantieperiode) en om eventueel bijkomende maatregelen uit te testen.

Deze aanpassing werd al succesvol getest tijdens de werken aan de parking van de school. Hiermee zorgen we voor een veiligere schoolomgeving door meer ruimte voor voetgangers en fietsers te voorzien en door een duidelijke verkeerssituatie te maken voor de schoolgaande kinderen. Het eenrichtingsverkeer sluit aan bij het eenrichtingsverkeer in de Armand Verheydenstraat, waardoor nu al de ingangen van de school, de sportinfrastructuur en de bibliotheek in een veilige verkeersas liggen.

De bussen van De Lijn zullen wel nog in twee richtingen rijden en kunnen het tegenliggend verkeer kruisen in de parkeervrije zones.

Share this Post