Mededeling 5/19-20

Marc Merckx/ oktober 17, 2019

De herfst laat ons zien hoe mooi het is om dingen los te laten… passend voor de tijd van het jaar. Zonder veel woorden, maar toch alleszeggend … Samen met jullie kijken we uit naar de volgende activiteiten…

Youca action day

ian fleerackers en arthur thienpont zullen morgen in het kader van Youca action day een dagje komen meehelpen op onze school.

Kinderyoga

Voor de 1e en 2 graad lopen momenteel een 10-tal kinderyoga-sessies op donderdag, aansluitend op de schooldag tot aan de kerstvakantie. Deze sessies worden gegeven door Tanja Den Hertog.

Sportsnack 2 e graad

Onze school zal elke maandag een extra uurtje sport aanbieden voor de leerlingen van de tweede graad in de sportzaal (de volleybalzaal) van de school. Sportsnack beoogt de verdere ontwikkeling door een aanbod van breed motorische vaardigheden waar spel en plezier centraal staat.

We starten met een eerste Sportsnack-lessenreeks op 4 november tot en met 16 december 2019 van 15.45 u. tot 16.45 u voor de leerlingen van het derde en vierde leerjaar. (Graag je kind niet vroeger of later ophalen). Hierna wordt uw kind terug naar de betalende opvang begeleid of kan u uw kind ophalen aan de sportzaal.

Voor de kinderen van de 3e graad deden we een afzonderlijk aanbod van Sportsnack op maandag, helaas waren er onvoldoende inschrijvingen en kan dit aanbod niet doorgaan.

Luizen/ Kriebelteam

Er zijn de laatste dagen regelmatig meldingen vanuit de verschillende klassen, over de verschillende leeftijden, dat er luizen opduiken. Gelieve de hoofdjes goed te controleren en behandelen! Na de vakantie start ons kriebelteam met controles op school.

Schoolfotograaf

Op donderdag 17 oktober komt de schoolfotograaf langs voor de klasfoto’s. Er worden geen individuele foto’s gemaakt. Ook geen foto’s met broers/zussen.

Bos

Van 13 tot en met 20 oktober staat de Week van het Bos opnieuw in het teken van ravotten. Enkele klassen trokken reeds naar het bos o.l.v. juf Mariette, de kleuters deden een regendans en ja hoor! Het regende! (nog steeds…?!)

Kaas- en wijnavond

Omwille van het grote succes werden de inschrijvingen reeds begin van deze week afgesloten!

L6 Walibi

Op vrijdag 25 oktober zal het 6e leerjaar op uitstap gaan naar Walibi.

Rapport 1

De rapporten worden meegegeven op vrijdag 25 oktober!

Ecowerf L3

Op vrijdag 25 oktober zal het 3e leerjaar langsgaan bij Ecowerf.

Herfstvakantie

Van maandag 28 oktober tot en met 1 november is het herfstvakantie.

Halloweenfuif

Op zaterdag 2 november wordt er weer de leukste griezelfuif van het jaar georganiseerd voor de kinderen! Voor de ouders wordt er een gezellig praatcafé ingericht in de Hazensprong. Vergeet niet tijdig in te schrijven!

L1 VCLB

Op maandag 4 november zal het eerste leerjaar op bezoek gaan bij VCLB-Leuven voor een medische controle.

Wij blikken graag even terug naar…

GDPR In het kader van de GDPR-wetgeving zullen de klasblogs niet meer voor iedereen toegankelijk zijn. Enkel ouders die beschikken over de inloggegevens van de klasblog kunnen aanloggen.

Omdat we toch de sfeer van de verschillende schoolgebonden activiteiten willen blijven delen met jullie, maakten we een apart hoekje ‘sfeerbeelden’ op onze website! Hier kan je regelmatig een update vinden van de schoolgebonden activiteiten.

Even terugblikken…

Appeltjescros/ scholenveldloop

De 45e editie was er eentje om nooit te vergeten! Helemaal uitgeregend…, maar toch werd hij uitgelopen door alle leeftijden. Proficiat aan al de deelnemers! Eveneens proficiat aan de organisatoren, die reeds vele jaren deze cross mogelijk maken in Haasrode. Het was een geslaagde editie en we kijken alvast uit naar de 46e editie! Cindy Borgers

Share this Post