Strapdag

Juf Karlien/ september 17, 2019

Naar jaarlijkse gewoonte vindt op vrijdag tijdens de Week van de Mobiliteit (16 tot 22 september) de STRAPDAG plaats. Op deze autoluwe schooldag komen duizenden kinderen te voet, met de fiets, step, gocart of skates naar school. Duurzaam naar school is leuk, gezond, goed voor het milieu en zorgt voor meer veiligheid op de schoolroutes en aan de schoolpoort. Over heel Vlaanderen doen bijna 1500 basisscholen en 145 gemeenten mee aan de Strapdag.

GBS De Hazensprong doet ook mee aan de jaarlijks STRAPDAG van het Octopusplan. Onze school wil kinderen en ouders stimuleren om vaker te voet of met de fiets naar school te komen. Zich duurzaam verplaatsen zorgt voor meer veiligheid op de schoolroutes en aan de schoolpoort. Strappen is bovendien goed voor het milieu, voor de gezondheid en de zelfontplooiing van jezelf en je kind.

Praktisch


De Strapdag gaat door op vrijdag 20 september. Kom op deze dag samen met je (klein)kind te voet of met de fiets of step of … naar school en ontdek de leuke aspecten ervan.

We organiseren die dag een duathlon voor onze grotere kinderen, de kleinere rakkers gaan op wandeling in de schoolomgeving om zelfstandig te leren oversteken, de allerkleinsten zullen kunnen fietsen en steppen naar hartenlust.
Om 15.25u zullen alle kinderen van de hele school het straplied aan jullie laten horen. Mogen we daarom vragen om het voetbalveldje vrij te houden.

De grote parking (Verbindingsstraat) zal door de gemeente gedeeltelijk afgesloten worden. Gelieve hier rekening mee te houden.

Doe mee aan de strapwedstrijd en win mooie prijzen

Los het raadsel op via de bladwijzer en zend het antwoord in via www.octopusplan.info

Het schoolteam GBS De Hazensprong

Share this Post